,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1283 21 - 25 Οκτωβρίου 2022


  Τράπεζες: τα ποσοστά του ΤΧΣ
και οι... λαγοί του συστήματος


Θα χορτάσουμε… κλίμα τους επόμενους μήνες αναφορικά με την τύχη των κρίσιμων ποσοστών που διατηρεί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) σε Εθνική και Πειραιώς. Στο παραπάνω κυνικό συμπέρασμα καταλήγουμε με βάση τα στοιχεία του ρεπορτάζ και τα συνεχή σενάρια.
ΣEΛ. 13



Οι τρεις κίνδυνοι για τις μετοχές

Οι ανακοινώσεις του τρίτου τριμήνου των εταιρειών του δείκτη των αμερικανικών μετοχών S&P 500 για το γ’ τρίμηνο του 2022 ξεκίνησαν και φαίνεται ότι θα είναι το πρώτο τρίμηνο μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα που οι αναλυτές έχουν υπερεκτιμήσει τις επιδόσεις των εταιρειών.
ΣEΛ. 23



Μπροστά σε κύμα κρατικών χρεοκοπιών

από το Ένας αυξανόμενος αριθμός αναδυόμενων και αναπτυσσόμενων οικονομιών βρίσκεται σε οικονομική δυσπραγία, αυξάνοντας τον κίνδυνο ενός κύματος κήρυξης χρεοστασίου των κρατικών χρεών. Αυτή η χρηματοπιστωτική δυσπραγία σημειώνεται εν μέσω της αύξησης των τιμών των τροφίμων, της ενέργειας και των εισαγωγών.

ΣEΛ. 26



Διπλό καμπανάκι για την απασχόληση
από τα στοιχεία της «Εργάνη»


Σε επιφυλακή έχει θέσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, και δη την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, το γεγονός ότι παρά τις θετικές επιδόσεις του Σεπτεμβρίου στον τομέα της Απασχόλησης, στο εννεάμηνο καταγράφεται από πλευράς εργοδοτών μια επιφυλακτική στάση, λόγω κυρίως της ενεργειακής κρίσης.

ΣEΛ. 5


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr