f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1251 11 - 15 Μαρτίου 2022


Επιμένει. ελληνικά

Συνεχίζει ακάθεκτη την επένδυση των 550 εκατ. ευρώ στην Ελούντα η Mirum Hellas, συμφερόντων του Ρώσου μεγιστάνα Βιτάλι Μπορίσοφ. Το project προβλέπει τη δημιουργία ενός τουριστικού χωριού για ιδιαίτερα γαλαντόμους ταξιδιώτες και, όπως αναφέρουν οι επιτελείς της εταιρείας, τα σχέδια του Ρώσου επιχειρηματία δεν έχουν αλλάξει. Τουναντίον. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η εταιρεία που υλοποιεί το συγκεκριμένο έργο διαθέτει ελληνικό ΑΦΜ και τα κεφάλαια που προορίζονται για την επένδυση βρίσκονται σε ευρωπαϊκές τράπεζες.

Στο μέτωπο των αδειοδοτήσεων τώρα, ο φάκελος για την επέκταση του project βρίσκεται στην Enterprise Greece και οι προκαταρκτικές εργασίες για την αξιοποίηση της έκτασης των περίπου 700 στρεμμάτων, όπου θα αναπτυχθούν, μεταξύ άλλων, 4 ξενοδοχεία και 300 τουριστικές κατοικίες, έχουν ξεκινήσει. Σε εκκρεμότητα παραμένει η αδειοδότηση του χερσαίου τμήματος της μαρίνας, η οποία επίσης θα κατασκευαστεί στην έκταση των 700 στρεμμάτων. Business as usual, όπως λένε χαρακτηριστικά οι επιτελείς της εταιρείας.

Ας το ελπίσουμε.


Η άμυνα του. Σκρουτζ

Έπαιξε άμυνα στην πανδημία και πέτυχε αύξηση περιθωρίου κέρδους και συγκράτηση λειτουργικού κόστους. Έπαιξε και τον. Σκρουτζ και κράτησε 549 εκατ. ευρώ στο ταμείο. Πρόκειται για τον Απόστολο Βακάκη του ομίλου Jumbo, που δηλώνει ότι συνεχίζει το επενδυτικό του πλάνο κόντρα στην κρίση, ενώ από θέση χρηματοοικονομικής ισχύος βάζει στοίχημα να ενισχύσει το μερίδιό του στην αγορά.

Με τέτοιο ταμείο, όσο κι αν τα μετρητά αποτυπώνουν τα μειωμένα stock το 2021, μπορεί να κρατήσει τις τιμές σε χαμηλά επίπεδα, την ώρα που ο ανταγωνισμός -τα supermarket κυρίως και δευτερευόντως τα καταστήματα παιχνιδιών και ειδών χαρτοπωλείου- αντιμετωπίζουν μπαράζ αυξήσεων από τους προμηθευτές τους.

Εν τω μεταξύ, το επιτελείο της εταιρείας φέρεται να έχει βρει εναλλακτικούς προμηθευτές, παρακάμπτοντας δυσχέρειες και αυξημένα κόστη στις εισαγωγές ορισμένων προϊόντων από ασιατικές αγορές.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr