,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1232 29 Οκτωβρίου - 2 Νοεμβρίου 2021


  Ανεβαίνει ο πήχης για τις τράπεζες

Στις μετοχές που θα πρωταγωνιστήσουν στην περίοδο μετά την πανδημία της Covid-19 περίοδο περιλαμβάνονται και πάλι οι μετοχές των συστημικών τραπεζών, κι αυτό γιατί οι εγχώριες τράπεζες την επόμενη περίοδο αυξημένης ανάπτυξης είναι ικανές να δανείζουν και να διαθέτουν χαμηλά μονοψήφια μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs) κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
ΣEΛ. 13



Κίνδυνος αδιεξόδου στη σύνοδο COP26
για την κλιματική αλλαγή


H τελευταία έκθεση από τη Διακυβερνητική Ομάδα για την Κλιματική Αλλαγή επιβεβαιώνει ότι οι ανθρώπινες δραστηριότητες έχουν τεράστια επίπτωση στο κλίμα. Αλλά, ευτυχώς, το «World Energy Outlook (WEO) 2021» της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας δείχνει πως γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε γι’ αυτό, με σημαντικές λεπτομέρειες και με προσιτό κόστος.
ΣEΛ. 26



Συνεχίζουν να... τρέχουν
οι εισηγμένες του χάλυβα

Παρά το υπάρχον κλίμα αβεβαιότητας και τους προβληματισμούς που μπορεί να προκαλέσει στην οικονομία η μεγάλη αύξηση στις τιμές των πρώτων υλών και της ενέργειας, οι εταιρείες του κλάδου εμπορίας ειδών χάλυβα συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται σε περιβάλλον αυξημένης ζήτησης και ικανοποιητικών περιθωρίων κέρδους.

ΣEΛ. 15



Το ενεργειακό κόστος καίει τις ελληνικές νηματουργίες

Συνθήκες έντονης μεταβλητότητας χαρακτηρίζουν αυτή την περίοδο τον κλάδο της νηματουργίας, καθώς η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους αλλά και οι μεγάλες διακυμάνσεις που παρουσιάζει -ακόμη και κατά τη διάρκεια της ίδιας ημέρας- η τιμή του βαμβακιού στις διεθνείς αγορές δημιουργούν πηγές σημαντικών κινδύνων.

ΣEΛ. 14


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr