:: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1200 19 - 23 Μαρτίου 2021


Το κόστος και το... σκότος

Σε μια προσπάθεια να «σωθεί ό,τι σώζεται», η διοίκηση και το νομικό επιτελείο της Folli Follie αξιοποιεί κάθε στοιχείο των πορισμάτων που έχουν δημοσιευθεί (όπως αυτά των Alvarez&Marsal και PwC) για να δέσει αξιώσεις έναντι μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου. Το ενδιαφέρον στοιχείο ωστόσο από την τελευταία ενημέρωση, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης που τελικά αναβλήθηκε, ήταν ότι περαιτέρω έρευνες δεν προβλέπεται να γίνουν, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον, πέραν όσων είναι σε εξέλιξη σε δικαστικό επίπεδο.

Αν και περαιτέρω έρευνα θα έριχνε φως στις ύποπτες συναλλαγές και στην γκρίζα δραστηριότητα που εντόπισαν οι ελεγκτές, κυρίως στις ασιατικές θυγατρικές του ομίλου, το κόστος των εξειδικευμένων συμβούλων που δυνητικά θα αναλάμβαναν αυτό το έργο, φαίνεται να αποθαρρύνει τη σημερινή διοίκηση της F.F. Group. Στο ίδιο μοτίβο είναι και η άποψη του νομικού της επιτελείου, που εστιάζει την προσοχή του, όπως αναφέρθηκε σε απάντηση σχετικού ερωτήματος, σε αστικές αξιώσεις και νομικές ενέργειες σε συνέχεια των συντηρητικών κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων των βασικών μετόχων, μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου. Δεδομένου του μεγέθους του σκανδάλου, ωστόσο, και της βλάβης που προκάλεσε στη φήμη της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, τίθεται το ερώτημα αν θα έπρεπε κάποιος φορέας να αναλάβει το κόστος για να φτάσουν όλες οι έρευνες στο τέλος.


Δουλειά με... ουρά

Πολλαπλό όφελος προκύπτει για τη Cenergy από την πρόσφατη ανάληψη του έργου των υποβρύχιων καλωδίων υψηλής τάσης από τη δανέζικη Energinet. Και αυτό γιατί, πέρα από τη συμβολή του έργου στα οικονομικά αποτελέσματα του 2021 (αναμένεται να ολοκληρωθεί το προσεχές φθινόπωρο), πρόκειται για μια δεύτερη δουλειά που αναλαμβάνει η εισηγμένη από τον ίδιο πελάτη (δείγμα εμπιστοσύνης) και αυτό σε μια χώρα που αναμένεται να βγάλει πολλές άλλες σχετικές εργασίες στο μέλλον. Η Δανία συγκαταλέγεται στις χώρες που δίνουν μεγάλη έμφαση στην ταχεία μετάβαση προς τις καθαρές μορφές ενέργειας.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr