,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1190 8 - 12 Ιανουαρίου 2021


  Ενέργεια: έξι καυτές πατάτες
για τον νέο υπουργό


Aνοιχτά μέτωπα στον ενεργειακό τομέα καλείται να αντιμετωπίσει ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Η επιλογή του στη θέση του Κωστή Χατζηδάκη δεν είναι τυχαία καθώς, όπως αναφέρουν πληροφορίες, είναι ένας εκ των λίγων στην κυβέρνηση που έχει γνώση της αγοράς ενέργειας.
ΣEΛ. 13



Πληροφορική: το μπαράζ εξαγορών
ανεβάζει τη θερμοκρασία στο Χ.Α.


H κίνηση της Entersoft να εξαγοράσει το 100% της Optimum έναντι 5,1 εκατ. ευρώ σχολιάστηκε με πολύ θετικά σχόλια από τους παράγοντες του κλάδου, καθώς ουσιαστικά αποκτήθηκε έναντι ενός P/E που προσεγγίζει το 10, μια εταιρεία-μπουτίκ, με ισχυρό πελατολόγιο και πολύ σημαντική τεχνογνωσία στον χώρο δραστηριοποίησής της.
ΣEΛ. 15



Το πακέτο στήριξης του Ιανουαρίου

Mε μηδενικά ενοίκια τον Ιανουάριο για επιχειρήσεις οι οποίες θα είναι κλειστές με κρατική εντολή έως τις 11 του μήνα και 1,5 δισ. ευρώ μέσω του νέου κύκλου επιστρεπτέας προκαταβολής, το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να κρατήσει ζεστή την αγορά στις αρχές του νέου έτους, στη σκιά της πανδημίας.

ΣEΛ. 5



Έρχονται διαγωνισμοί άνω του 1 δισ.
στη διαχείριση απορριμμάτων


Mπορεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε να μην προχώρησαν ούτε οι μισοί από τους 20 διαγωνισμούς για μονάδες απορριμμάτων που σχεδίαζε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), αλλά φέτος αναμένεται να ξεκινήσουν τουλάχιστον 15 διαγωνισμοί, είτε μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) είτε ως «κλασικά» δημόσια έργα.

ΣEΛ. 14


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr