:: euro2day ::















Έτος 23ο Αρ.Φύλλου 1145 28 Φεβρουαρίου - 3 Μαρτίου 2020


Το.. προφάιλ ενός κολοσσού

Μαθαίνουμε πως μεταξύ των ξένων θεσμικών χαρτοφυλακίων που έχουν πάρει θέση στην Profile συμπεριλαμβάνεται και η Pictet. Και για όσους τυχαίνει να μην τη γνωρίζουν, η Pictet είναι πολυεθνική ιδιωτική τράπεζα και εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, με έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας.

Προσφέρει κυρίως υπηρεσίες διαχείρισης περιουσίας, asset management, εξυπηρετώντας ιδιώτες πελάτες και ιδρύματα. Σύμφωνα μάλιστα με την τελευταία ετήσια έκθεσή του, ο συγκεκριμένος όμιλος διαθέτει υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία ύψους 496 δισ. ελβετικών φράγκων και κατατάσσεται στα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς αγοράς!

Να σημειωθεί πως η πρόσφατη διάθεση των ιδίων μετοχών της Prοfile έγινε προς 4 ευρώ ανά μετοχή, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η απόφαση για έκτακτη διανομή 0,045 ευρώ ανά τίτλο, πέραν της όποιας ενδεχόμενης χρηματικής διανομής ψηφιστεί στη φετινή τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας.


Το τρίγωνο των αλλαγών

Δεν έχει ανακηρυχθεί ακόμη από την Τράπεζα Πειραιώς σύμβουλος πώλησης, ο οποίος θα τρέξει διαγωνιστική διαδικασία για τα δάνεια της μητρικής του ομίλου MIG και πιθανώς το 31% του μετοχικού της κεφαλαίου, που κατέχει η τράπεζα. Η επιλογή συμβούλου/ων θα γίνει κατόπιν διαδικασίας.

Οι αποφάσεις που θα λάβει η Πειραιώς για τα δάνεια της MIG, θα κρίνουν αν προχωρήσει η τελευταία άμεσα σε διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση της Attica Group ή αν θα περιμένει. H UBS, η οποία έχει πάρει mandate από τη MIG, έχει βρει, σύμφωνα μα πληροφορίες, κατ' αρχάς ενδιαφερόμενους επενδυτές για την Attica, μεταξύ των funds που έχουν επενδύσει διεθνώς στην ακτοπλοΐα. Περιμένει, όμως, τις αποφάσεις της τράπεζας, γιατί το να τρέξουν και τα δύο παράλληλα φαίνεται πολύ δύσκολο...



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr