:: euro2day ::















Έτος 22ο Αρ.Φύλλου 1089 1 - 5 Φευρουαρίου 2019


Το κρυφό χαρτί στην αύξηση
των καταθέσεων

Το κοινωνικό μέρισμα, τα αναδρομικά στους ένστολους και το δώρο Χριστουγέννων που πήραν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα έφεραν την αύξηση κατά 2,28 δισ. ευρώ στις καταθέσεις των νοικοκυριών τον Δεκέμβριο. Ωστόσο αυτό που εξέπληξε ήταν ότι, σε αντίθεση με πέρσι, ανοδικά κινήθηκαν και οι εταιρικές καταθέσεις.

Αυτή την αύξηση, κατά 862 εκατ. ευρώ, στις καταθέσεις που διατηρούν οι επιχειρήσεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, πηγές με γνώση αποδίδουν όχι μόνο στην αύξηση του τζίρου στην αγορά, όπως συμβαίνει πάντοτε κατά την περίοδο των εορτών, αλλά και στην αυξημένη χρήση POS. Μετά τα καλά νέα, ωστόσο, έρχονται και τα αρνητικά μηνύματα. Στελέχη της αγοράς κρατούν μικρό καλάθι για την πορεία των καταθέσεων τον Ιανουάριο...



ΕΥΔΑΠ: συμβολή πέρα από τα
προβλεπόμενα

Σημαντική ήταν η συμβολή της EΥΔΑΠ στην προσπάθεια ανακούφισης των πυρόπληκτων στο Μάτι. Η εταιρεία -σε αντίθεση με άλλες ΔΕΚΟ- παρείχε δωρεάν νερό προς όλους τους κατοίκους του Δήμου Μαραθώνα (Μάτι και Άνω Βουτζά) και της Δημοτικής Ενότητας Ραφήνας (Κόκκινο Λιμανάκι) για όλο το διάστημα μεταξύ 23/7/2018 έως 23/1/2019.

Προκειμένου να βοηθήσει δε ακόμα περισσότερο τους κατοίκους, παρείχε υλικά και υπηρεσίες για την αποκατάσταση της υδροδότησης των περιοχών, παρότι τα δίκτυα ύδρευσης των συγκεκριμένων δήμων δεν υπάγονται στην αρμοδιότητά της.

Αντίστοιχη στρατηγική είχε η Εταιρεία και για την περιοχή της Μάνδρας, δείχνοντας ότι όταν υπάρχει θέληση κοινωνικής ευαισθησίας, πολλά γίνονται κι ας μην. προβλέπονται.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr