:: euro2day ::















Έτος 21ο Αρ.Φύλλου 1073 12 - 16 Οκτωβρίου 2018


Σε συναγερμό οι ΑΕΕΑΠ λόγω... Βωβού

Χαρτοφυλάκιο ακινήτων που κατείχε ο όμιλος του Μπάμπη Βωβού ετοιμάζεται να βγάλει στην αγορά η Alpha Bank και ήδη παίρνουν θέσεις όλες οι ΑΕΕΑΠ. Πρόκειται για κτίρια γραφείων και καταστήματα που κατείχε η πάλαι ποτέ κραταιά εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων, συνολικής αξίας περί τα 150 εκατ. ευρώ. Το χαρτοφυλάκιο της Μπάμπης Βωβός, αλλά και αντίστοιχο χαρτοφυλάκιο της Ektasis Development, που θα βγάλει στην αγορά ο ειδικός διαχειριστής των τραπεζών (αυτές τις ημέρες εκδικάζεται η υπόθεση), βρίσκονται στο στόχαστρο και ξένων funds.

Τα τελευταία περιμένουν, βέβαια, και τον νέο γύρο πωλήσεων χαρτοφυλακίων δανείων που συνδέονται με ακίνητα, που αναμένεται να ξεκινήσει προς τα τέλη του έτους ή τις αρχές του επόμενου.

Τράπεζες: ερωτήματα και δεδομένα

«Που είναι ο επόπτης; Και δεν αναφέρομαι στην Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά στην ηγεσία του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού», επεσήμανε τραπεζική πηγή σχολιάζοντας τα εκτεινόμενα στο τραπεζικό σύστημα με επίκεντρο την συνεχιζόμενη πίεση των μετοχών στο Χ.Α.

Η ίδια πηγή αποδίδει το sell off στις μετοχές του κλάδου σε δύο πηγές ανησυχίας των επενδυτών: αφενός στα αποτελέσματα των τραπεζών για το πρώτο εξάμηνο του 2018, τα οποία έδειξαν επιμέρους αδυναμίες, αφετέρου στο κακό κλίμα που επικρατεί στις αγορές ομολόγων. Έσπευσε δε να συμπληρώσει πως δεν εκκινούν οι τράπεζες από την ίδια αφετηρία και πως οι διοικήσεις τους δεν θεωρούν ότι οι δυσκολίες είναι ανάλογου μεγέθους για όλες.

Αναφορικά με τους σχεδιασμούς για τη δημιουργία σχήματος προστασίας ενεργητικού (APS) που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, έσπευσε να δώσει ένα μακρύ χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο επί της παρούσης και για να ιδρυθεί χρειάζεται 18 μήνες».

Αυτά στην Αθήνα. Γιατί στη Φραγκφούρτη βλέπουν αλλιώς τα πράγματα: Ο επόπτης, είτε πρόκειται για την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) είτε για τον SSM, δεν μπορεί να επεμβαίνει στις διακυμάνσεις των αγορών, γιατί αυτό δημιουργεί «προηγούμενο», έσπευσε να σχολιάσει αρμόδια πηγή. Και φυσικά «απαγορεύονται» οι δηλώσεις για μεμονωμένα τραπεζικά ιδρύματα.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr