:: euro2day ::















Έτος 21ο Αρ.Φύλλου 1040 23 - 27 Φεβρουαρίου 2018


Alpha Bank: μια κρίσιμη
λεπτομέρεια για το Venus

Με μια κρίσιμη option τρέχει ο διαγωνισμός της Alpha Bank για την πώληση χαρτοφυλακίου δανείων, χωρίς εξασφαλίσεις, ονομαστικής αξίας 2,5 δισ. Πρόκειται για το περιβόητο «project Venus», που προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, μια επιπλέον δυνατότητα για τον προτιμητέο επενδυτή: το δικαίωμα να αγοράσει ένα πρόσθετο χαρτοφυλάκιο, αντίστοιχων χαρακτηριστικών και ονομαστικής αξίας 1 δισ. ευρώ, από την τράπεζα.

Σημειώστε ότι ο διαγωνισμός βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και στην τελική φάση αναμένεται να περάσουν δύο επενδυτές.

Οι προσφορές για το AMOEBA

Παρότι τόσο η Πειραιώς όσο και η UBS, ως σύμβουλος πώλησης, τηρούν σιγήν ιχθύος αναφορικά με τον αριθμό και την ποιότητα των μη δεσμευτικών προσφορών, οι οποίες κατατέθηκαν στις 9 Φεβρουαρίου, για το project AMOEBA, στην αγορά κυκλοφορεί η εξής πληροφορία: Πρόσβαση στο Virtual Data Room, για να ακολουθήσει η υποβολή δεσμευτικών προσφορών, θα λάβουν πέντε με έξι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, ενώ ο αρχικός προγραμματισμός έκανε λόγο για τρεις.

Η αύξηση του αριθμού εκτιμάται ότι επήλθε, αφενός, ως αποτέλεσμα του ικανοποιητικού αριθμού των ενδεικτικών προσφορών (περισσότερες από επτά), αφετέρου της πιο συντηρητικής στάσης που υιοθετούν τράπεζες και σύμβουλοι, μετά το επαπειλούμενο «κάζο» στον διαγωνισμό της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Αν ισχύουν οι παραπάνω πληροφορίες και εκτιμήσεις, η αγορά αναμένει το εύρος των προσφορών που θα περάσουν στην επόμενη φάση να είναι μεγάλο, της τάξης του 6% με 7% επί της ονομαστικής αξίας του χαρτοφυλακίου. Τα ποσοστά φαίνονται μικρά, αλλά η αναγωγή σε απόλυτους αριθμούς είναι μεγάλη, αν συνυπολογισθεί ότι το 1% στο συγκεκριμένο project αντιστοιχεί σε 16 εκατ. ευρώ.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr