:: euro2day ::















Έτος 20ο Αρ.Φύλλου 1021 13 - 17 Οκτωβρίου 2017


  Προχωρά το swap ομολόγων 20 δισ. ευρώ

Tην έγκριση των δανειστών, εντός της εβδομάδας, αναμένει η Αθήνα για να προχωρήσει στο λίφτινγκ του ελληνικού χρέους μέσω της ανταλλαγής 20 ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου -ονομαστικής αξίας 30 δισ. ευρώ και τρέχουσας περίπου 20 δισ.- τα οποία βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια hedge funds μετά το κούρεμα (PSI) του ελληνικού χρέους το 2012.

ΣEΛ. 5

Τα κρίσιμα deals των τραπεζών

Kομβική σημασία για το πώς θα διαρθρωθεί η άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress test), που θα διενεργήσει η ΕΚΤ στις εγχώριες τράπεζες, αναμένεται να έχουν οι επικείμενοι διαγωνισμοί πώλησης χαρτοφυλακίων με μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα οποία διαθέτουν υποθήκες επί ακινήτων.
ΣEΛ. 11
Καλύτερες μέρες για τα μέταλλα

Όπως προκύπτει από τα στοιχεί, αύξηση κύκλου εργασιών κατά 19%, λειτουργικών επιδόσεων (EBITDA) κατά 34% και καθαρών κερδών κατά 571,5% (από τα 15 στα 100,5 εκατ. ευρώ) σημείωσαν κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο οι 15 εισηγμένες εταιρείες στο Χ.Α. που δραστηριοποιούνται στον άμεσο ή τον ευρύτερο χώρο του μεταλλουργικού κλάδου.

ΣEΛ. 13
Ασφαλιστικές εταιρείες: πορεία
δύο ταχυτήτων στον κλάδο ζωής


Πορεία δύο ταχυτήτων μεταξύ των ασφαλιστικών ομίλων παρατηρείται στον κλάδο ζωής, καθώς οι συνεργαζόμενες με τα τραπεζικά δίκτυα εταιρείες κερδίζουν μερίδια σε βάρος των υπόλοιπων, αρκετές εκ των οποίων επιλέγουν να περιορίσουν την έκθεσή τους στις συγκεκριμένες καλύψεις.

ΣEΛ. 14
 


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr